08/12/2020 08/12/2020 Το βιβλίο “Βασικές αρχές της Ποιμαντικής Ψυχιατρικής: Ένας Οδηγός για τους Κληρικούς” κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Πατριαρχείου Μόσχας. Το βιβλίο που υπογράφει ο ψυχίατρος και καθηγητής Δρ. Βασίλι Γκλεμπόβιτ Καλέντα είναι ο πρώτος πρακτικός οδηγός για τους κληρικούς στην ποιμαντική ψυχιατρική, ο οποίος εξετάζει τα κύρια συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών σε σχέση με...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:37

“Βασικές αρχές της Ποιμαντικής Ψυχιατρικής”

Διαδώστε:
“Βασικές αρχές της Ποιμαντικής Ψυχιατρικής”

Το βιβλίο “Βασικές αρχές της Ποιμαντικής Ψυχιατρικής: Ένας Οδηγός για τους Κληρικούς” κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Πατριαρχείου Μόσχας.
Το βιβλίο που υπογράφει ο ψυχίατρος και καθηγητής Δρ. Βασίλι Γκλεμπόβιτ Καλέντα είναι ο πρώτος πρακτικός οδηγός για τους κληρικούς στην ποιμαντική ψυχιατρική, ο οποίος εξετάζει τα κύρια συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών σε σχέση με ορισμένες πνευματικές καταστάσεις. Η έκδοση παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες των ποιμαντικών και ιατρικών προσεγγίσεων των ψυχικά ασθενών.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο τη Μόσχας ο Οδηγός για την Ποιμαντική Ψυχιατρική θα είναι χρήσιμος τόσο για τους ιερείς όσο και για τους μελλοντικούς ποιμένες που πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι οι ενορίτες μπορεί να έχουν όχι μόνο πνευματικά αλλά και ψυχικά προβλήματα.
Ο πρόλογος του βιβλίου γράφτηκε από τον Μητροπολίτης Βορονέζ και Λίσκι κ.Σέργιο, πρόεδρο του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων για την ποιμαντική φροντίδα για τους ψυχικά ασθενείς της Δια-Συμβουλευτικής Επιτροπής Εκπαίδευσης Εκκλησίας και Διακονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων