Πατριαρχείο Μόσχας
08 Μαρτίου, 2019

“Βοήθεια για τους συμπατριώτες στο Τατζικιστάν”

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια για τους συμπατριώτες στο Τατζικιστάν», οι υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας επισκέφθηκε την Μητρόπολη του Ντουσάνμπε.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που επισκέπτονται την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.  Τα μέλη της Υπηρεσίας επισκέφθηκαν 12 ρωσικές οικογένειες που είχαν ανάγκη και εκπαίδευσαν το προσωπικό της μητρόπολης ώστε να είναι αρωγός σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα,

Το πρόγραμμα” Βοήθεια στους συμπατριώτες στο Τατζικιστάν “έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άνοιξε μια καντίνα κοινωνικής μέριμνας, οργανώθηκε κανονική διανομή πακέτων τροφίμων”, δήλωσε η  επικεφαλής του Τμήματος Natalia Setyanova και πρόσθεσε: Τα κοινωνικά αυτά προγράμματα πρέπει να επεκταθούν και να βελτιστοποιηθούν, καθώς οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια στην περιοχή είναι όλο και περισσότεροι. Η Μητρόπολη Ντουσάνμπε, έχει ελάχιστη εμπειρία εργασίας με κοινωνικές ομάδες , οπότε έπρεπε να τους δείξουμε στην πράξη πώς να εργαστούν με τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση ».

 

Διαδώστε: