Πατριαρχείο Μόσχας
20 Φεβρουαρίου, 2022

Βοήθεια στους πρόσφυγες του Ντονμπάς και από τη Μητρόπολη Κουμπάν

Διαδώστε:

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αικατερινοδάρ και Κουμπάν Γρηγορίου, σε όλες τις εκκλησίες της Κεντρικής Επισκοπής Αικατερινοδάρ συγκεντρώνονται από σήμερα (20 Φεβρουαρίου 2022) δωρεές για τους πρόσφυγες του Ντονμπάς, που φτάνουν στην περιοχή του Ροστόφ.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Το Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αικατερινοδάρ και Κουμπάν ετοιμάζει ανθρωπιστικό φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα προσωπικής υγιεινής για αποστολή στη γειτονική περιοχή. Τις επόμενες ημέρες, μαζί με το τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας της επισκοπής του Ροστόφ θα ετοιμαστεί διευρυμένος κατάλογος των απαραίτητων ειδών, ενώ θα ανακοινωθεί και η συλλογή ρούχων και τροφίμων σε εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης Γρηγόριος σημείωσε τη χριστιανική θέση του Κυβερνήτη Βενιαμίν Κοντράτιεφ, ο οποίος είπε ότι η Επικράτεια του Κρασνοντάρ, εάν χρειαστεί, είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από τις δυο αυτοανακηρυγμένες ανεξάρτητες δημοκρατίες (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ) και να τους παρέχει κάθε είδους υποστήριξη.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι όλα τα παιδιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κουμπάν θα υποστηρίξουν πνευματικά και υλικά τους κατοίκους του Ντονμπάς, που αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προσευχηθούν για τον τερματισμό της εσωτερικής διαμάχης.

Δείτε επίσης:

Ρωσία: Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Μητρόπολη Ντον σε πρόσφυγες από το Ντονμπάς

Διαδώστε: