04/04/2019 04/04/2019 Με την ευκαιρία του εορτασμού των 169 χρόνων από την ίδρυση της ρουμανικής Χωροφυλακής, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος, Βοηθός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, ευλόγησε το θεμέλιο λίθο για το νέο καμπαναριό του ναού της σχολής της Χωροφυλακής. “Είναι ωραίο να βλέπεις έναν από τους χωροφύλακες να ανάβει κερί. Ο Θεός έχει επιλέξει τους άνδρες σε...
04 Απριλίου, 2019 - 10:19

169 χρόνια από την ίδρυση της Ρουμανικής Χωροφυλακής

Διαδώστε:
169 χρόνια από την ίδρυση της Ρουμανικής Χωροφυλακής

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 169 χρόνων από την ίδρυση της ρουμανικής Χωροφυλακής, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος, Βοηθός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, ευλόγησε το θεμέλιο λίθο για το νέο καμπαναριό του ναού της σχολής της Χωροφυλακής. “Είναι ωραίο να βλέπεις έναν από τους χωροφύλακες να ανάβει κερί. Ο Θεός έχει επιλέξει τους άνδρες σε όλες τις θέσεις” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος. Η ρουμανική Χωροφυλακή ιδρύθηκε στις 3 Απριλίου 1850 με διάταγμα που εξέδωσε ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Γκίκα.  Με αυτόν το διάταγμα δόθηκε στη Χωροφυλακή νομικό καθεστώς και δημιουργήθηκαν οι αρχές της οργάνωσης και λειτουργίας της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων