Πατριαρχείο Ρουμανίας
20 Αυγούστου, 2020

Αντιδράσεις στη Ρουμανία για τις αλλαγές στα θρησκευτικά

Διαδώστε:

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ρουμανίας, κ. Μόνικα Ανίσιε, απέστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στο να μην εξετάζεται το μάθημα των θρησκευτικών όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα στις σχολικές αίθουσες της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ψήφισε νόμο τον περασμένο χρόνο που επέφερε αλλαγές στα σχολικά πρόγραμμα. Μπορεί να μην άλλαξε κάτι προς τις διδακτικές ώρες του μαθήματος, ωστόσο η ένταξη του στην κατηγορία των μαθημάτων που θα εξετάζονται με διαφορετικό τρόπο προκάλεσε την αντίδραση του Μακαριωτάτου.

Η υπ. Παιδείας της Ρουμανίας Μόνικα Ανίσιε

Η αξιολόγηση των μαθητών εντός της τάξης αποτελεί ένα κομμάτι των ιδιαιτεροτήτων του κάθε μαθήματος. Η εξαίρεση του μαθήματος των θρησκευτικών από αυτή τη μορφή αξιολόγησης εγκυμονεί κινδύνους και διαταράσσει τη σχολική πειθαρχία“, αναφέρει, μεταξύ άλλων, προς την υπουργό ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. 

Επίσης, ο Μακαριώτατος στην Επιστολή του παραθέτει στην κ. Ανίσιε το νομικό πλαίσιο της χώρας το οποίο εγγυάται την ισότητα του μαθήματος μεταξύ των υπολοίπων.

Πληροφορίες από basilica.ro

Διαδώστε: