Πατριαρχείο Ρουμανίας
01 Ιανουαρίου, 2021

“Ας μετατρέψουμε τις ώρες δοκιμασίας σε στιγμές ευλογίας”

Διαδώστε:

“Ας μετατρέψουμε τις ώρες της δοκιμασίας και στιγμές ευλογίας” ευχήθηκε για το νέο έτος από την Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε φέτος εξαιτίας της πανδημίας το Πατριαρχείο Ρουμανίας και ιδιαίτερα τις τροποποιήσεις που επέφερε στη λειτουργική ζωή, καθώς οι πιστοί κλήθηκαν να εορτάσουν μεγάλες εορτές εκτός των ιερών ναών.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό δεν τέλεσε χθες την Δοξολογία για το νέο έτος όπως τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με την αλλαγή του χρόνου, αλλά αμέσως μετά το Εσπερινό, για να μπορέσουν οι πιστοί που παραβρέθηκαν να επιστρέψουν πριν τις 11 το βράδυ στα σπίτια τους, σεβόμενος τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στη Ρουμανία.

“Προσευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό να ευλογεί όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους Ρουμάνους στη χώρα και στο εξωτερικό, δίνοντάς τους υγεία, ειρήνη και χαρά, αλλά και πολλή βοήθεια για να μας απελευθερώσει από την τρέχουσα πανδημία, η οποία επηρεάζει τη ζωή και υγεία των ανθρώπων”, κατέληξε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έχει αφιερώσει το έτος 2021 στους απόδημους Ρουμάνους. 

Φωτογραφία: basilica.ro

 

Διαδώστε: