Πατριαρχείο Ρουμανίας
27 Ιουλίου, 2022

Δέηση για την κατάπαυση της ανομβρίας στη Ρουμανία

Διαδώστε:

Δέηση προκειμένου να σταματήσει η παρατεταμένη ξηρασία η οποία πλήττει περιοχές της Ρουμανίας τελέστηκε στη Μονή Παντοκράτορος στην κομητεία Τελέορμαν από τον Επίσκοπο Αλεξανδρείας κ. Γαλακτίωνα. 

Η δέηση τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ενώ συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters να κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός.

Το Reuters αναφέρει τη μαρτυρία μιας 81χρονης γυναίκας που ταξίδεψε 15 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του καύσωνα για να φτάσει στη Μονή προκειμένου να προσευχηθεί: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ξηρασία», είπε. «Έχουμε παιδιά, έχουμε βοοειδή. Κάνουμε προσπάθεια να φυτέψουμε ντομάτες στον κήπο και μαραίνονται και δεν έχουμε να φάμε. Θεέ, δώσε μας βροχή, μη μας εγκαταλείπεις!».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το Πατριαρχείο Ρουμανίας απηύθυνε κάλεσμα για προσευχή για το τέλος της ανομβρίας. Μέσα από την Εγκύκλιο προτρέπει ιερείς των πληγέντων μητροπόλεων «να τελούν τις προσευχές που λέγονται επίμονα σε περιόδους ανομβρίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Με πληροφορίες από το basilica.ro

Διαδώστε: