23/09/2023 23/09/2023 Η 23η Σεπτεμβρίου από τον Δεκέμβριο του 2017 τιμάται ως Διεθνής Ημέρα Νοηματικής Γλώσσας. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής, συμπίπτει με την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών (WFD) στις 23 Σεπτεμβρίου 1951 στη Ρώμη. Η επέτειος αυτής της ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα με προβλήματα ακοής υπογραμμίζει τη σημασία της νοηματικής γλώσσας και την ανάγκη...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 21:06

Διεθνής Ημέρα Νοηματικής Γλώσσας στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Διεθνής Ημέρα Νοηματικής Γλώσσας στη Ρουμανία

Η 23η Σεπτεμβρίου από τον Δεκέμβριο του 2017 τιμάται ως Διεθνής Ημέρα Νοηματικής Γλώσσας. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής, συμπίπτει με την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών (WFD) στις 23 Σεπτεμβρίου 1951 στη Ρώμη.

Η επέτειος αυτής της ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα με προβλήματα ακοής υπογραμμίζει τη σημασία της νοηματικής γλώσσας και την ανάγκη για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με προβλήματα ακοής.

Κοινότητα Κωφών από το Βουκουρέστι

Στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου δραστηριοποιείται η Κοινότητα Ατόμων με προβλήματα ακοής «Άγιος Μελέτιος» με συντονιστή τον π. Mirel Ilie.

Ο ιερέας Mirel Ilie μεταφράζει τη λειτουργία σε γλώσσα μιμητικής χειρονομίας. Φωτογραφία: Basilica.ro

Τα θεμέλια του Κέντρου μπήκαν το φθινόπωρο του περασμένου έτους, το 2022 στον Τομέα 5 της Ρουμανικής Πρωτεύουσας, σε οικόπεδο που προσφέρθηκε από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου και λειτουργεί με την ευλογία και χρηματοδότηση του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Στο Κέντρο πραγματοποιείται πλήθος δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα ακοής.

Στην Αρχιεπισκοπή Μπουζαίου και Βρατσέας υπάρχει επίσης Κοινότητα Ατόμων με προβλήματα ακοής, η οποία εξέδωσε το 2021ένα βιβλίο προσευχής για άτομα με προβλήματα ακοής.

Ο Άγιος Μελέτιος, που τιμάται στις 12 Φεβρουαρίου, θεωρείται προστάτης των ατόμων με προβλήματα ακοής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων