Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Μαρτίου, 2022

“Δίνουν αίμα, σώζουν μια ζωή” και για την Ουκρανία

Διαδώστε:

Στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της Ρουμανικής Χωροφυλακής, ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η εκστρατεία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!»

Την πρώτη μέρα της πρωτοβουλίας, κατά την οποία περισσότερα από 200 μέλη της διοικητικής δομής του ιδρύματος έδωσαν αίμα, ήταν παρόντες και οι εθελοντές του Παρεκκλησιού του Εθνικού Καθεδρικού ναού, οι οποίοι βοήθησαν στην οργάνωση. “Αυτή η υποστήριξη προσφέρεται τόσο για τη Ρουμανία όσο και για τη γειτονική χώρα, την Ουκρανία, για να διασφαλιστεί το απαραίτητο αίμα για τα νοσοκομεία σε περίπτωση που οι Ουκρανοί ασθενείς θα νοσηλευτούν στη Ρουμανία», ανέφερε η εθελόντρια Κάρμεν Νταμιαν.

Πάνω από 1.000 χωροφύλακες δίνουν αίμα

Η δράση που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Ρουμανική Χωροφυλακή μαζί με τους παραδοσιακούς εταίρους, το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το Κέντρο Μετάγγισης Αίματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. “Πραγματοποιούμε για πάνω από 10 χρόνια αυτή τη δράση στην οποία δόθηκαν χιλιάδες φιάλες αίμα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, πάνω από 1.000 χωροφύλακες από τη Ρουμανική Χωροφυλακή δίνουν αίμα”, τόνισε ο αρμόδιος υπεύθυνος της Ρουμανικής Χωροφυλακής, Συνταγματάρχης Μάριους Μιλιτάρου.

Η αιμοδοσία ωφελεί τόσο τον αιμοδότη όσο και φυσικά αυτούς που χρειάζονται αίμα. Δίνοντας αίμα, μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η εκστρατεία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!» ξεκίνησε το 2013. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 2.500 λίτρα αίματος από 36.000 πιστούς δότες, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

Διαδώστε: