31/07/2024 31/07/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ χειροθέτησε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 δώδεκα νέους Πνευματικούς στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Ο Μακαριώτατος μίλησε στους ιερείς για την ευθύνη του Πνευματικού. Τόνισε ότι ο καλός ιερέας είναι ένας σοφός ιερέας, πνευματικός στην προσωπική του ζωή και συμβουλεύεται την Αγία Γραφή, τους Αποστόλους,και...
31 Ιουλίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2024 - 21:31

Δώδεκα νέους Πνευματικούς χειροθέτησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Δώδεκα νέους Πνευματικούς χειροθέτησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ χειροθέτησε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 δώδεκα νέους Πνευματικούς στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Ο Μακαριώτατος μίλησε στους ιερείς για την ευθύνη του Πνευματικού. Τόνισε ότι ο καλός ιερέας είναι ένας σοφός ιερέας, πνευματικός στην προσωπική του ζωή και συμβουλεύεται την Αγία Γραφή, τους Αποστόλους,και τους Αγίους οι οποί ήταν μεγάλοι ποιμένες των ψυχών.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι το μυστήριο της μετανοίας, της εξομολόγησης και της άφεσης των αμαρτιών είναι ένα μυστήριο μέσω του οποίου ο άνθρωπος καθαρίζεται από τις αμαρτίες και συγχρόνως μπορεί να κοινωνεί με τον Θεό μέσα από την θεία Ευχαριστία.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε επίσης και για μια άλλη πτυχή που οφείλει να έχει ένας Πνευματικός, εκείνη μέσω της οποίας ο πιστός που μετανοεί αισθάνεται την αγάπη του Θεού Πατέρα.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ανέφερε: «Σε αυτό το Ιερό Μυστήριο της εξομολόγησης και της άφεσης αμαρτιών είναι καλό να γνωρίζουμε ότι όλη η Αγία Τριάδα είναι παρούσα. Μέσω του Πνευματικού, ο μετανοημένος πιστός αισθάνεται την αγάπη του Θεού Πατέρα, που χαίρεται όταν κάθε αμαρτωλός επιστρέφει στον Θεό, όπως φαίνεται από την Παραβολή του Ασώτου, που είναι εικόνα του Μυστηρίου της Μετανοίας και της άφεσης των αμαρτιών».

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος εξήγησε το γεγονός ότι ο πνευματικός έχει παράλληλα το καθήκον να διδάσκεται από την ταπείνωση ορισμένων πιστών που μετανοούν.

«Μερικές φορές ο Πνευματικός πρέπει επίσης να μάθει από την ταπείνωση των πιστών που μετανοούν ειλικρινά για τις αμαρτίες τους και που θέλουν να ανανεώσουν τη ζωή τους, να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων