Πατριαρχείο Ρουμανίας
08 Αυγούστου, 2024

Εγκαινιάστηκε πρόγραμμα καθοδήγησης για την υποστήριξη εγκύων στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:

Τα Κέντρα “Roua” στο Βουκουρέστι, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε έγκυες και οικογένειες με παιδιά, εγκαινιάζουν ένα πρόγραμμα καθοδήγησης έτσι ώστε όσοι αισθάνονται την ανάγκη να ασχοληθούν επαγγλεματικά με την υποστήριξη εγκύων, να μπορούν να χτίσουν  βιώσιμους θεσμούς που θα συνεργάζονται με τις αρχές για να προσφέρουν πραγματικές λύσεις σε έγκυες που ανιτμετωπίζουν δυσκολίες και σε πολύτεκνες οικογένειες.

Στόχος του προγράμματος καθοδήγησης είναι η μετάδοση ενός μοντέλου θεσμικής οργάνωσης και μιας διαδικασίας παρέμβασης, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης οργανισμών και κέντρων, ώστε να καταστούν ικανοί να παρέχουν υποστήριξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και τιτλοφορείται «Άνοιξε ένα κέντρο υποστήριξης στην κοινότητά σου!». Αποτελείται από 12 διαδικτυακές συναντήσεις των 90 λεπτών η καθεμία. Θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και θα ακολουθήσουν διάλογοι με έμπειρους καλεσμένους στον τομέα της υποστήριξης εγκύων και οικογενειών, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, μάνατζερ.

Η εγγραφή γίνεται συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Τα Κέντρα Ρουά αποτελούνται από δύο Συλλόγους: Το πρώτο είναι η Αγία Αλεξάνδρα η βασίλισσα, που εγκαινιάστηκε το 2017, και το δεύτερο η Αγία Ελένη, που άνοιξε το 2020. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στα εγκαίνια του Συλλόγου Αγία Ελένη, δώρισε 30.000 λέι και μία εικόνα.

 

Φωτογραφία: Centerle Roua

Διαδώστε: