24/03/2022 24/03/2022 Nέα ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία έστειλε το Πατριαρχείο Ρουμανίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Οι είκοσι τόνοι βοήθειας που έφτασαν στο Καχούλ, περιελάμβαναν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και είδη υγιεινής. Το πρώτο φορτίο είχε αποσταλεί στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, στις αρχές του μήνα. Πλέον τη διανομή της βοήθειας στους πρόσφυγες  έχει αναλάβει...
24 Μαρτίου, 2022 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 11:49

Είκοσι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Διαδώστε:
Είκοσι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Nέα ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία έστειλε το Πατριαρχείο Ρουμανίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Οι είκοσι τόνοι βοήθειας που έφτασαν στο Καχούλ, περιελάμβαναν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και είδη υγιεινής. Το πρώτο φορτίο είχε αποσταλεί στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, στις αρχές του μήνα.

Πλέον τη διανομή της βοήθειας στους πρόσφυγες  έχει αναλάβει η Επισκοπή Νότιας Βεσσαραβίας.

“Αυτή η βοήθεια προέκυψε μέσα από τη δράση “Βοήθεια με χαρά!” του Πατριαρχείου Ρουμανίας και της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας, με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου και άλλων  Αρχιεπισκοπών και Μητροπόλεως του Πατριαρχείου Ρουμανίας”, δήλωσε σε τοπικά μέσα ο υπεύθυνος της δράσης.

Την ίδια ώρα μια άλλη μεταφορά, αποτελούμενη από 17 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ετοιμάζεται εντός της Αρχιεπισκοπής Άρτζες για να αποσταλεί στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Την επόμενη εβδομάδα, η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία θα στείλει ένα φορτηγό βοήθειας στο Κισινάου, στην Κοινωνική Αποστολή «Diaconia», επίσης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επενδύσει περίπου 24 εκατομμύρια lei για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη γειτονική της Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων