Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Φεβρουαρίου, 2021

Εμπειρίες από τη ΜΕΘ: Στήριγμα η προσευχή

Διαδώστε:

Την εμπειρία του από τις 24 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, περιγράφει ο Επίσκοπος Σαλάζης κ. Πατρώνιος, της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό.
“Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην εντατική δεν κοιμήθηκα ποτέ περισσότερο από μία ή δύο ώρες. Υπήρχαν νύχτες στις οποίες δεν ξεκουράστηκα καθόλου” τονίζει ο Επίσκοπος Σαλάζης, προσθέτοντας ότι η παραμονή του εκεί ήταν μια “πραγματική δοκιμασία”

“Ήταν για μένα ένα είδος επίγειας κόλασης” αναφέρει περιγράφοντας τις δύσκολες αυτές ώρες κατά τις οποίες ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι: “Μόνο η προσευχή μου προσέφερε πνευματική ελευθερία” τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι η προσευχή ήταν αυτή που τον στήριζε.
Ο Επίσκοπος Σαλάζης μιλά με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό: «Έκαναν τη δουλειά τους με αφοσίωση και επαγγελματισμό σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον” τονίζει: “Γι’αυτό τους θαυμάζω ειλικρινά, τους ευχαριστώ και ζητώ από τον Θεό να τους προστατεύσει και να τους ανταμείψει”

Διαδώστε: