Πατριαρχείο Ρουμανίας
17 Οκτωβρίου, 2024

Ενημερωτικές δράσεις της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων

Διαδώστε:

Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας θα επεκτείνει το πιλοτικό της πρόγραμμά της για την ενημέρωση των σπουδαστών της από όλα τα θεολογικά σεμιναρίου για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώενται ότι με χρηματοδότηση από τον Διεθνή Οργανισμό για την Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC), το πιλοτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Ιουλίου 2024, στα 11 Σεμινάρια Ορθόδοξης Θεολογίας στην Ιερά Μητρόπολη Μουντενίας και Δοβρογέας.

Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της 12ης τάξης, οι οποίοι μαζί με το διδακτικό προσωπικό έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για το θέμα.

Απο τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, διαπιστώθηκε ότι το 98% των μαθητών δεν γνώριζε τίποτα για το φαινόμενο πριν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, το 87% των μαθητών εκτίμησε ότι αυτού του είδους η εκπαίδευση θα έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα, προτείνοντας την 9η τάξη.

“Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ έδωσε την ευλογία του για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο, σε όλα τα θεολογικά σεμινάρια του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σε μαθητές της 9ης τάξης”, δήλωσε ο Πατριαρχικός Σύμβουλος π. Ciprian Ioniță στο Basilica.ro

Πηγή: Basilica.ro

Φωτογραφία: Φιλανθρωπική Ομοσπονδία

Διαδώστε: