01/03/2022 01/03/2022 Ο Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος βρέθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της «Κυριακής των Αγίων Πάντων» στην πόλη Νεγκρέστι Οάς, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “προσευχόμαστε στο Θεό να επικρατήσει η φωνή της λογικής”, με αφορμή τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο. Στο κήρυγμά του,...
01 Μαρτίου, 2022 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 10:27

Επίσκοπος Μαραμούρες: Προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος

Διαδώστε:
Επίσκοπος Μαραμούρες: Προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος

Ο Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος βρέθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της «Κυριακής των Αγίων Πάντων» στην πόλη Νεγκρέστι Οάς, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “προσευχόμαστε στο Θεό να επικρατήσει η φωνή της λογικής”, με αφορμή τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την τελική κρίση σύμφωνα με τις πράξεις, το καλό και το δίκαιο να κληρονομήσει τη Βασιλεία των ουρανών. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος προσευχήθηκε μαζί με τους πιστούς για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι πόλεμος, είναι πόνος, είναι τρόμος και θάνατος, και προσευχόμαστε στον Θεό να σταματήσει τη «φωνή» των όπλων και να ξαναρχίσει η φωνή της λογικής και της διπλωματίας, γιατί κάθε πόλεμος φέρνει απεριόριστα βάσανα. Όπως φαίνεται, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί και πολίτες της Ουκρανίας άλλων εθνικοτήτων τράπηκαν σε φυγή», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος, η δήμαρχος της πολης Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, και το Νοσοκομείο της περιοχής που αναλαμβάνει ασθενείς με κορωνοϊό, έλαβαν, από τον Θεοφιλέστατο, το παράσημο «Αρχιεπίσκοπος Ιουστίνος», για τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος έκανε μια μικρή στάση στο δημαρχείο, όπου μόνασε την εικόνα της Θεοτόκου, προστάτιδας της πόλης Negreşti Oaş και ευλόγησε τις εργασίες ανακαίνισης στο διοικητικό κτίριο της πόλης.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων