16/02/2024 16/02/2024 Αντιπροσωπεία Ουκρανών από τη Ρουμανία επισκέφθηκε χθες το Επισκοπικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου στη Σουτσεάβα. Ο Nicolae-Miroslav Petrețchi, Πρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών στη Ρουμανία, ευχαρίστησε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Σουτσεάβας και Ραουντίου κ. Καλλίνικο για τη στήριξη που προσέφερε στους Ουκρανούς της επισκοπής. Ο Nicolae-Miroslav Petrețchi, ο οποίος είναι και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 14:47

Ευχαριστίες στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας για τη στήριξη στους Ουκρανούς της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ευχαριστίες στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας για τη στήριξη στους Ουκρανούς της Ρουμανίας

Αντιπροσωπεία Ουκρανών από τη Ρουμανία επισκέφθηκε χθες το Επισκοπικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου στη Σουτσεάβα. Ο Nicolae-Miroslav Petrețchi, Πρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών στη Ρουμανία, ευχαρίστησε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Σουτσεάβας και Ραουντίου κ. Καλλίνικο για τη στήριξη που προσέφερε στους Ουκρανούς της επισκοπής.

Ο Nicolae-Miroslav Petrețchi, ο οποίος είναι και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, και πρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών στην Ρουμανία.

Η αντιπροσωπεία Ουκρανών από τη Ρουμανία εξέφρασε επίσης την εκτίμησή της που λειτουργεί Γραφείο Εθνικών Μειονοτήτων στην Αρχιεπισκοπή, καθώς και για την υποστήριξη που δέχονται οι Ουκαρνοί για τη διατήρηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής τους ταυτότητας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε όλους για την ιδιαίτερη προσοχή που δίνει η Ένωση Ουκρανών για τους Ιερούς Ναούς και τις κοινότητες των Ουκρανών στην Επισκοπή και στους Ουκρανούς που ζουν στα μοναστήρια.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και των μελών της ουκρανικής κοινότητας στη Ρουμανία είναι εγκάρδιες.

 

Πηγή: arhiepiscopiasucevei

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων