Πατριαρχείο Ρουμανίας
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Γερμανοί ερευνητές που ενδιαφέρονται για τον Χριστιανισμό στη Ρουμανία επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Δανιήλ

Διαδώστε:

Ομάδα Γερμανών ερευνητών, η οποία βρίσκεται στο Βουκουρέστι για το διεθνές και διεπιστημονικό Συνέδριο «Οι απαρχές του Χριστιανισμού στη Ρουμανία», έγινε δεκτή την Τρίτη στην Πατριαρχική Κατοικία.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε τους ερευνητές στην Αίθουσα των Ρουμάνων Αγίων, όπου τους μίλησε για τις απαρχές του Χριστιανισμού στην επικράτεια της χώρας. «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από αυτή τη γερμανορουμανική συνεργασία και από το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε για την αρχαιολογική κατάσταση στη Δοβρουτσά», είπε ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο Μέγαρο του Πατριαρχείου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στην Αίθουσα των Ρουμάνων Αγίων, όπου κεντρική μορφή είναι αυτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, και στη συνέχεια έχουν οι Άγιοι της Δοβρουτσά», υπογράμμισε.

Τους Γερμανούς ερευνητές συνόδευαν ο καθηγητής π. Daniel Benga από το Μόναχο και καθηγητές από τη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου. Ο π. Daniel Benga είπε ότι οι καλεσμένοι εκτιμούν τη θερμή υποδοχή στο Βουκουρέστι και ευχαριστούν τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ για την ευλογία.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι τα έργα που παρουσιάζονται στη ρουμανογερμανική εκδήλωση μπορούν να εκδοθούν σε έναν από τους τρεις εκδοτικούς οίκους του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

 

Πηγή και φωτογραφίες: Basilica.ro / Mircea Florescu

Διαδώστε: