Πατριαρχείο Ρουμανίας
15 Δεκεμβρίου, 2021

Για την θεραπεία μέσω της προσευχής μίλησαν στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:

Με θέμα “Η χαρά της θεραπείας” γιατροί και πρώην ασθενείς σε ημερίδα που διοργανώθηκε την Δευτέρα 13 του μηνός, στο παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι, μίλησαν για το πόσο βοηθάει η επιστήμη και η πίστη για την θεραπεία ανίατων ασθενειών. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Η αίθουσα «Consilium» του Παρεκκλησίου του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους φιλοξένησε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου ημερίδα στο πλαίσιο του έργου “Η χαρά της θεραπείας”, που απευθύνεται σε καρκινοπαθείς, και πραγματοποιήθηκε από εθελοντές του παρεκκλησίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας. Παρουσιάστηκαν μαρτυρίες για να καταδειχθεί η δύναμη και η σημασία της πίστης και της προσευχής στη θεραπεία και τη θεραπεία ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ανίατες ασθένειες.

Η εισαγωγική ομιλία αυτού του συνεδρίου ανήκε στη συντονίστρια κ. Καταλίνα Λίτου, μια πρώην καρκινοπαθή, η οποία βρήκε στην πίστη και την προσευχή τη δύναμη να νικήσει την ασθένεια. Έδειξε ότι το έργο γεννήθηκε από μια πρακτική ανάγκη που δημιουργήθηκε από τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, που πέρασαν το κατώφλι του παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, ασθενείς που αναζητούσαν καθοδήγηση και ανακούφιση. “Έχουν διδαχθεί να βλέπουν αυτή την ασθένεια από μια διαφορετική οπτική γωνία, στην οποία η προσευχή και η πίστη θεωρούνται θεραπείες με τις οποίες, μαζί με τις συμβατικές θεραπείες, ο άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει το σώμα του, αλλά κυρίως την ψυχή του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής πανεπιστημίου Δρ. Irinel Popescu μίλησε για την ανάγκη της πίστης του θεραπευόμενου, δείχνοντας ότι σε κάθε ιατρική πράξη, μεταξύ της χειρονομίας του θεράποντος ιατρού και της πραγματικής θεραπείας του ασθενούς, υπάρχει ένα στάδιο στο οποίο ο Θεός εργάζεται για να θεραπεύσει αυτόν.

Επίσης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Δρ. Anca Coliță, γενική διευθύντρια του Κλινικού Ινστιτούτου Fundeni, μίλησε για τα παραδείγματα πίστης, τα οποία παρομοίασε με «σωσίβιο» για πολλούς γονείς παιδιών με καρκίνο που θεραπεύει. Από αυτή την άποψη, ο γιατρός έδειξε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις η πίστη και η προσευχή βοήθησαν στην ενίσχυση του οργανισμού στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Δρ. Dumitru Constantin Dulcan παρουσίασε πολλά επιχειρήματα και αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας που κατέδειξαν τη σημασία της προσευχής και της πίστης στη διαδικασία θεραπείας ασθενών που πάσχουν από διάφορες ασθένειες. Μίλησε για τον ψυχολογικό παράγοντα στη διαδικασία επούλωσης και επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανοσία του οργανισμού και την ικανότητά του να αμύνεται ενάντια στις ασθένειες: αμφιβολία, μίσος, κακία, θυμός κ.λπ.

Πηγή Ziua Lumina

Διαδώστε: