25/02/2022 25/02/2022 Η ουρά των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν από την Ουκρανία στη Ρουμανία μέσω του τελωνείου Σιρέτ, της περιφέρερειας Σουτσεάβα, εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα το απόγευμα της Πέμπτης. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν μόνο να περάσουν από τη Ρουμανία σε άλλες χώρες, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας είναι έτοιμη να τους υποστηρίξει με τρόφιμα, ρούχα...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 9:50

Η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η ουρά των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν από την Ουκρανία στη Ρουμανία μέσω του τελωνείου Σιρέτ, της περιφέρερειας Σουτσεάβα, εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν μόνο να περάσουν από τη Ρουμανία σε άλλες χώρες, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας είναι έτοιμη να τους υποστηρίξει με τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να τους διαθέσει χώρο προκειμένου να εγκατασταθούν.

«Κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Διαθέτουμε αποθέματα τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούμε να παρέχουμε κατόπιν αιτήματος σε πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν. Όμως ο τοπικός κλήρος μας ενημερώνει ότι, αν και αρκετός κόσμος περνάει από το τελωνείο Σιρέτ, δεν έχει μείνει κανένας», ανακοίνωσε ο π. Αλέξανδρος Φλαβιάνου Σάβα, υπεύθυνος στον Τομέα Επικοινωνίας και Σχέσεων Τύπου της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβα.

Πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής Τσερνίβτσι της βόρειας Μπουκοβίνα αποφάσισαν να φύγουν μετά τον βομβαρδισμό των αεροδρομίων Ivano-Frankivsk και Lvov.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή οι προσπάθειες υποδοχής προσφύγων συντονίζονται από τις αρχές και η Εκκλησία θα παρέμβει όταν της ζητηθεί βοήθεια. Για όσους θέλουν να μείνουν, η Αρχιεπισκοπή μπορεί να διαθέσει σπίτια στα βόρεια της περιφέρειας της ενώ και Μονές μπορούν να φιλοξενήσουν όσους το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Επισκοπή Μαραμούρες: Επισιτιστική και πνευματική βοήθεια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων