Πατριαρχείο Ρουμανίας
07 Αυγούστου, 2024

Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου στον “Όλυμπο” της Ρουμανίας

Διαδώστε:

Προσκυνητές από την Μολδαβία της Ρουμανίας και από άλλες περιοχές ανέβηκαν στο όρος Ceahlău, τον “Όλυμπο” της χώρας, για να συμμετάσχουν στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη, ενώ συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Λουγκοζιάνου  κ. Παΐσιος. Πλήθος προσκυνητών συμμετείχε στην Ιερά Αγρυπνία την παραμονή της εορτής και στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, παρά τη δύσκολη ανάβαση και τη βροχή.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι οι πιστοί θα πρέπει να προσέχουν με τον τρόπο ζωής που κάνουν. Όπως υπογράμμισε η Εκκλησία δεν υπάρχει για να λύνει τα προσωπικά, καθημερινά προβλήματα ή να φέρνει κοινωνική αναγνώριση, αλλά η Εκκλησία είναι χώρος ζωής, ελευθερίας και αγάπης που εκφράζεται μέσα από τη σχέση των ανθρώπων με τον Θεό και μέσα από τη σχέση του Θεού με τον κάθε άνθρωπο. Το Μυστήριο της ζωής που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, αποτελεί πρόσκληση στην αγιότητα, δηλαδή στην ένωση με τον Θεό. Ακόμη εξήγησε ότι στην Εκκλησία εξέλιξη του ανθρώπου σημαίνει πνευματική εξέλιξη και όχι εξέλιξη από πίθηκο σε άνθρωπο, όπως λέει ο Δαρβίνος και η δαρβινιστική θεωρία της εξέλιξης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοφάνης απηύθυνε ομιλία: “Νομίζω ότι πολλοί από εμάς είχαμε το αίσθημα της πλήρωσης ανεβαίνοντας αυτό το βουνό”, και “αυτό το αίσθημα πληρότητας είναι πολύ αληθινό στο μυαλό και στην ψυχή πολλών από εμάς”.

Πηγή: ziarullumina

Διαδώστε: