Πατριαρχείο Ρουμανίας
04 Οκτωβρίου, 2024

Η ετήσια συνάντηση στρατιωτικών ιερέων της Ρουμανίας στην Κραϊόβα

Διαδώστε:

Η ετήσια συνάντηση στρατιωτικών ιερέων του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-2 Οκτωβρίου στην Κραϊόβα, παρουσία του Πατριαρχικού Συμβούλου π. Ciprian Ion Ioniță και του π. Adrian Lupu.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι στρατιωτικοί ιερείς τέλεσαν Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην αυλή της Σχολής Χωροφυλακής της κομητείας «Mihai Bravu» – Dolj στην Κραϊόβα, στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της μονάδας.

Ο στρατιωτικός ιερέας Felix-Iulian Radu, επικεφαλής του Τμήματος Θρησκευτικής Βοήθειας του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασε την ημερήσια διάταξη. Ακολούθησε ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο συνταγματάρχης Laurentiu Vînturiș.

Ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ρουμανπιας κ.κ. Δανιήλ, ο π. Ciprian Ion Ioniță μετέφερε την ευλογία και τις ευχαριστίες προς τους οικοδεσπότες και τους διοργανωτές.

Ο π. Adrian Lupu μετέφερε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κραϊόβας και Μητροπολίτη Ολτενίας κ. Ειρηναίου και συνεχάρη τους στρατιωτικούς ιερείς για το έργο που επιτελούν στις μονάδες τους.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αστυνομίας Valentin Minoiu, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Υπηρετώντας τον λαό, υπηρετούμε τον Θεό – να υπηρετούμε σωστά».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης και μία στο Μουσείο “Oltenia” στην Κραϊόβα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με την παρουσίαση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων και τον καθορισμό των στόχων για το έτος 2025.

Πηγή: mitropoliaolteniei

Διαδώστε: