09/03/2024 09/03/2024 Με έκτακτη συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας συζήτησε για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διάφορες ποιμαντικές, ιεραποστολικές, κοινωνικές και διοικητικές προκλήσεις της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος, μαζί με τον Επίσκοπο Μπελκύ κ. Aντώνιο, και τον  Επίσκοπο Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν, συζήτησαν θέματα σχετικά...
09 Μαρτίου, 2024 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 11:03

Η Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και τοπικών κοινωνιών στη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και τοπικών κοινωνιών στη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Με έκτακτη συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας συζήτησε για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διάφορες ποιμαντικές, ιεραποστολικές, κοινωνικές και διοικητικές προκλήσεις της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος, μαζί με τον Επίσκοπο Μπελκύ κ. Aντώνιο, και τον  Επίσκοπο Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν, συζήτησαν θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ποιμαντικής δραστηριότητας στις ενορίες.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι στρατηγικές για την ενίσχυση της σχέσης Εκκλησίας με τις τοπικές κοινωνίες, η προώθηση πνευματικών και ηθικών αξιών στην κοινωνία, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την πνευματική και υλική υποστήριξη πιστών.

Οι ιεράρχες εξέτασαν επίσης τρόπους ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των ενοριών της χώρας και της Ρουμανίας.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της Συνόδου αντικατοπτρίζουν τη βαθιά δέσμευση των ιεραρχών στο πνευματικό καλό του ορθόδοξου λαού της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», αναφέρει η Σύνοδος της Μητρόπολης Βεσσαραβίας.

«Μετά τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις, καθορίστηκαν σαφείς κατευθύνσεις δράσης και σχεδιάστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και υποστήριξη της πνευματικής ζωής των Ορθοδόξων κοινοτήτων» στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Φωτογραφία: Μητρόπολη Βεσσαραβίας

Πηγή: basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων