05/07/2023 05/07/2023 Με τον νέο Υπουργό Θρησκευμάτων, Κυπριανό-Βασίλειο Ολίνιτσι, συναντήθηκε χθες στο Βουκουρέστι ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της υποστήριξης που παρέχεται από την Κυβέρνηση της Ρουμανίας και την Κρατική Γραμματεία για τα Θρησκεύματα στη Μητρόπολης Βεσσαραβίας, στους κληρικούς και τους πιστούς της. Μέσω της χορηγούμενης οικονομικής ενίσχυσης, οι κληρικοί και οι...
05 Ιουλίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 10:37

Η Κυβέρνηση της Ρουμανίας στηρίζει το έργο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Η Κυβέρνηση της Ρουμανίας στηρίζει το έργο της Εκκλησίας

Με τον νέο Υπουργό Θρησκευμάτων, Κυπριανό-Βασίλειο Ολίνιτσι, συναντήθηκε χθες στο Βουκουρέστι ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της υποστήριξης που παρέχεται από την Κυβέρνηση της Ρουμανίας και την Κρατική Γραμματεία για τα Θρησκεύματα στη Μητρόπολης Βεσσαραβίας, στους κληρικούς και τους πιστούς της.

Μέσω της χορηγούμενης οικονομικής ενίσχυσης, οι κληρικοί και οι ενοριακές κοινότητες έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν κοινωνικές, φιλανθρωπικές, ιεραποστολικές-ποιμαντικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μελλοντικά που θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Κρατικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης κ. Πέτρος προσέφερε στον Υπουργό μια εικόνα με της Παναγίας, ως ένδειξη εκτίμησης και ευλογίας για τη δραστηριότητα που πραγματοποιείται προς όφελος της Εκκλησίας, της Ορθόδοξης κοινότητας στη Ρουμανία και των Ρουμάνων εκτός συνόρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων