20/06/2024 20/06/2024 Το παράσημο του Αγίου Στεφάνου του μεγάλου, βοεβόδα της Μολδαβίας, III βαθμού, απονεμήθηκε την Τρίτη από τη Μητρόπολη Βεσσαραβίας στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ανατόλ Πετρένκου. Ο π. Maxim Melinti, Πολιτιστικός Σύμβουλος της Μητροπόλεως Βεσσαραβίας, απένειμε το παράσημο στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην Ημέρα του Ιστορικού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η...
20 Ιουνίου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 21:18

Η Μητρόπολη Βεσσαραβίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Βεσσαραβίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Το παράσημο του Αγίου Στεφάνου του μεγάλου, βοεβόδα της Μολδαβίας, III βαθμού, απονεμήθηκε την Τρίτη από τη Μητρόπολη Βεσσαραβίας στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ανατόλ Πετρένκου.

Ο π. Maxim Melinti, Πολιτιστικός Σύμβουλος της Μητροπόλεως Βεσσαραβίας, απένειμε το παράσημο στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην Ημέρα του Ιστορικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Adriana Cazacu, Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, ο Καθηγητής Igor Sharov, πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μολδαβίας, ο Ion Hadârcă, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας, Ο Καθηγητής Eugen Sava, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Μολδαβίας, ο Gheorghe Cojocaru, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας και εκπρόσωποι πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρου, ο π. Maxim Melinti απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα σε ιστορικούς, ερευνητές και διδακτικό προσωπικό: «Ελπίζουμε ότι μαζί θα προωθήσουμε τη Ρουμανική Ορθόδοξη ιστορία και πνευματικότητα στη Βεσσαραβία, θα αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια και θα αξιοποιήσουμε την πολιτιστική και εκκλησιαστική κληρονομιά της χώρας μας».

Η Ένωση Ιστορικών από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας προσέφερε διπλώματα και βραβεία σε ιστορικούς για τη σημαντική συνεισφορά τους στη μελέτη, την έρευνα και την προώθηση της εθνικής ιστορίας. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν δύο ιερείς της Μητροπόλεως Βεσσαραβίας: π. Δρ Maxim Melinti και π. Δρ. Viorel Cojocaru.

 

Φωτογραφία: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Μολδαβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων