15/04/2020 15/04/2020 Στο Θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, αναφέρθηκε στην ποιμαντορική του εγκύκλιο για το Πάσχα, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σημειώνοντας ότι η πίστη στην Ανάσταση «μας βοηθά να μην χάσουμε την ελπίδα μας μπροστά στις δυσκολίες της ζωής». «Η Ανάσταση του Κυρίου είναι η νίκη της ταπεινής αγάπης Του επί της αμαρτίας της ανθρώπινης ανυπακοής...
15 Απριλίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 8:44

Η πίστη στην Ανάσταση μας βοηθά στις δυσκολίες

Διαδώστε:
Η πίστη στην Ανάσταση μας βοηθά στις δυσκολίες

Στο Θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, αναφέρθηκε στην ποιμαντορική του εγκύκλιο για το Πάσχα, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σημειώνοντας ότι η πίστη στην Ανάσταση «μας βοηθά να μην χάσουμε την ελπίδα μας μπροστά στις δυσκολίες της ζωής».
«Η Ανάσταση του Κυρίου είναι η νίκη της ταπεινής αγάπης Του επί της αμαρτίας της ανθρώπινης ανυπακοής στον Θεό» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Δανιήλ και πρόσθεσε:
Ενώ «η σταύρωση και ο θάνατος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού προκλήθηκαν από το φθόνο και το μίσος ορισμένων δασκάλων του νόμου και των Φαρισαίων, από την προδοσία του μαθητή του Ιούδα και από την αδικία του Πόντιου Πιλάτου, ο Ιησούς απάντησε στο μίσος και τη βία με την ανοχή στον πόνο, με προσευχή στον Θεό και ζητώντας Του να συγχωρέσει την αμαρτία εκείνων που τον σταύρωσαν ».
Το φως της Ανάστασης του Χριστού, «μας δείχνει τη μεγάλη αξία της γήινης ανθρώπινης ζωής, ακριβώς επειδή η ανθρώπινη ζωή στη γη είναι ο προθάλαμος της Ανάστασης και της αιώνιας ουράνιας ζωής, η προετοιμασία του ανθρώπου να εισέλθει στη Βασιλεία των Ουρανών”.
«Η πίστη στην Ανάσταση μας βοηθά να μην χάνουμε την ελπίδα μπροστά στις δυσκολίες της ζωής” υπογράμμισε.
«Σήμερα, μέσα στην πανδημία όλοι πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό για τους άρρωστους, αλλά και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για όλους τους εθελοντές που βοηθούν τους ασθενείς και τους απομονωμένους, καθώς και για όλους εκείνους που εργάζονται με αφοσίωση για την υγεία και την ευημερία του ρουμανικού λαού” αναφέρει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων