Πατριαρχείο Ρουμανίας
28 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Πρέσβης των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στην Οράντεα

Διαδώστε:

Η Kathleen Kavalec, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Βουκουρέστι, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στην πόλη Οράντεα, στη βορειοδυτική Ρουμανία.

Η Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον Επίσκοπο Οράντεα κ. Σωφρόνιο, την Ηγουμένη Mina Bădilă και τον Αρχιμανδρίτη Atanasie Paleu στους χώρους της Μονής, όπως τη βιβλιοθήκη, το μουσείο, τα εργαστήρια κεντήματος και ζωγραφικής καθώς και το Καθολικό.

Η Kathleen Kavalec εντυπωσιάστηκε από το ιεραποστολικό έργο της Μονής καθώς και τις χειροτεχνίες.

Ο Επίσκοπος κ. Σωφρόνιος εξήγησε την ορθόδοξη μοναστική πνευματικότητα και πρακτική, η ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η προσευχή, που γίνεται ατομικά ή συλλογικά.

Η πρέσβης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και έφυγε προσευχόμενη για ένα ειρηνικό και ευλογημένο μέλλον.

Σε ένδειξη εκτίμησης, ο Επίσκοπος κ. Σωφρόνιος δώρισε στην πρέσβη μια εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας φτιαγμένη στα εργαστήρια ζωγραφικής της Μονής.

«Είναι τιμή μου να επισκεφθώ την Ιερά  Μονή Τιμίου Σταυρούμε τον Επίσκοπο κ. Σωφρόνιο και την Ηγουμένη Mina. Αποτελεί ένα πολύ όμορφο και γαλήνιο καταφύγιο», έγραψε η πρέσβης στο κοινωνικό δίκτυο X.

Η Kathleen Kavalec επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Οράντεα, όπου συμμετείχε στα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης «We the People», στην οποία παραβρέθηκε και ο Επίσκοπος Oradea. Η έκθεση σηματοδοτεί την 25η επέτειο από τη σύναψη της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.

Φωτογραφίας: X

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)

Διαδώστε: