Πατριαρχείο Ρουμανίας
15 Νοεμβρίου, 2023

Ιερά Σύνοδος Πατριαρχείου Ρουμανίας: Η χριστιανική φιλανθρωπία είναι καρπός της ορθής πίστης

Διαδώστε:

Ως καρπούς ορθής πίστης χαρακτηρίζει το έργο της χριστιανικής φιλανθρωπίας η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη του φιλανθρωπικού έργου είναι έκφραση ταπεινής αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Με αφορμή την έναρξη της νηστείας των Χριστουγέννων η Ιερά Σύνοδος απέστειλε Εγκύκλιο η οποία θα διαβαστεί στους ναούς της Ρουμανίας την ερχόμενη Κυριακή. Η Εγκύκλιος αναφέρεται αρχικά στη στήριξη της τρίτης ηλικίας και το ενδιαφέρον που θα πρέπει να δείχνουν όλοι προς τους γονείς και τους παππούδες τους. Φέτος η Εκκλησία της Ρουμανίας έχει αφιερώσει το έτος στην ποιμαντική μέριμνα για τους ηλικιωμένους, συνεπώς το επίκεντρο στο οποίο εστιάζουν πολλές από τις δράσεις της είναι οι ηλικιωμένοι.

Οι Ιεράρχες της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας σημειώνουν ότι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει υπόψη της η Εκκλησία στην ποιμαντική μέριμνα των ηλικιωμένων είναι ότι «θα πρέπει να θεωρεί προνόμιο την περίοδο της τρίτης ηλικίας».

Στο δεύτερο μέρος απευθύνεται κάλεσμα προς τους πιστούς να στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, ενώ χαρακτηρίζει την περίοδο της σαρακοστής των Χριστουγέννων ως μια προετοιμασία, ως αγιασμό ψυχής και σώματος, που επιτυγχάνονται μέσα από την εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία και την ελεημοσύνη.

Διαδώστε: