09/07/2019 09/07/2019 Εθνική Ημέρα Μνήμης ενάντια στη Βία κατά των Χριστιανών ορίστηκε η 16η Αυγούστου στην Ρουμανία. Το σχετικό σχέδιο νόμο έχει κατατεθεί ήδη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Η επιλογή της ημέρας αυτής δεν είναι τυχαία καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου Μπρανκοβεάνου και των συν αυτώ. Ο σκοπός αυτού του νομοθετικού μέτρου...
09 Ιουλίου, 2019 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2019 - 10:10

Ημέρα Μνήμης ενάντια στη βία κατά των Χριστιανών

Διαδώστε:
Ημέρα Μνήμης ενάντια στη βία κατά των Χριστιανών

Εθνική Ημέρα Μνήμης ενάντια στη Βία κατά των Χριστιανών ορίστηκε η 16η Αυγούστου στην Ρουμανία.

Το σχετικό σχέδιο νόμο έχει κατατεθεί ήδη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Η επιλογή της ημέρας αυτής δεν είναι τυχαία καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου Μπρανκοβεάνου και των συν αυτώ.

Ο σκοπός αυτού του νομοθετικού μέτρου είναι να δοθεί έμφαση «στη σημασία ευαισθητοποίησης της ρουμανικής κοινωνίας στις απαράδεκτες διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο»

Στις 25 Μαρτίου, 1714, Μεγάλη Τετάρτη τα μέλη της οικογένειας Μπρανκοβεάνου συνελήφθησαν από τους Τούρκους και φυλακίστηκαν.
Ο δικαστής πρότεινε στους κρατούμενους να ασπαστούν το Ισλάμ προκειμένου να γλιτώσουν τη ζωή τους, αλλά ο κωνσταντίνος και τα παιδιά του παρέμειναν σταθεροί στην πίστη τους. Έτσι εκτελέστηκαν ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων