19/04/2022 19/04/2022 Κανονικά θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Βουκουρέστι και από εκεί σε όλη τη Ρουμανία το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, 23 Απριλίου, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Η παράδοση αυτή η οποία ξεκίνησε το 2009 κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ θα συνεχιστεί και φέτος αναφέρει το Γραφείο...
19 Απριλίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2022 - 9:40

Κανονικά το Άγιο Φως στο Βουκουρέστι το Μεγάλο Σάββατο

Διαδώστε:
Κανονικά το Άγιο Φως στο Βουκουρέστι το Μεγάλο Σάββατο

Κανονικά θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Βουκουρέστι και από εκεί σε όλη τη Ρουμανία το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, 23 Απριλίου, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Η παράδοση αυτή η οποία ξεκίνησε το 2009 κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ θα συνεχιστεί και φέτος αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό Πρακτορείο Basilica.ro, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2022, από τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Αναστασόιε, Επικεφαλής του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους και θα διανεμηθεί, όπως πάντα, στους αντιπροσώπους των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στη συνέχεια με μέριμνα των κατά τόπους Αρχιεπισκοπών και Επισκοπών το Άγιο Φως θα φτάσει σε κάθε ενορία.

Το ίδιο βράδυ, μεταξύ 19:30 και 20:30, θα τελεστεί η ακολουθία της υποδοχής του Αγίου Φωτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων