Πατριαρχείο Ρουμανίας
23 Σεπτεμβρίου, 2020

Κατηχητικά εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:

Οι τρόποι με τους οποίους η Εκκλησία οργάνωσε τις κατηχητικές της δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα αναλυθούν σε Εθνικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Καραϊμάν της Ρουμανίας, με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Ο π. Florin Marica, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου για τη Θεολογία και την Εκπαίδευση, στο συνέδριο θα αναπτυχθούν προτάσεις για την προσαρμογή της Εκκλησίας και των δραστηριοτήτων των ενοριών στο επιδημιολογικό πλαίσιο.
Στη συνάντηση προσκαλούνται υπεύθυνοι για την οργάνωση των κατηχητικών στη χώρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας κ.α.
«Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε να εντοπίσουμε τις καλύτερες λύσεις για τη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Οικογένειας, Εκκλησίας και Σχολείου», υπογράμμισε ο π. Florin Marica

Από την πλευρά του ο π. Κωνσταντίνος Νάκλαντ, Πατριαρχικός Σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης υπογράμμισε: «Πρέπει να βρούμε τους πόρους για να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά στην Εκκλησία, κοντά στον Θεό και να συνεχίσουμε το έργο μας για να φέρουμε τον λόγο του Θεού πιο κοντά στην καρδιά των παιδιών”.

Διαδώστε: