Πατριαρχείο Ρουμανίας
17 Μαρτίου, 2022

Μικρές στιγμές χαράς για τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

Διαδώστε:

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας, μέσω της συμβολής όσων έχουν δείξει αλληλεγγύη και αγάπη για τους γείτονές τους, πιστούς, εθελοντές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οικονομικούς παράγοντες ή ιδρύματα στη Ρουμανία και στο εξωτερικό, βρίσκεται δίπλα σε πολίτες που επλήγησαν από την ένοπλη σύγκρουση στη γειτονική χώρα.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου, έχει συσταθεί από τις 24 Φεβρουαρίου επιτροπή κληρικών του Επισκοπικού Κέντρου, για τον εντοπισμό των πιο αποτελεσματικών μέτρων για την υποστήριξη των Ουκρανών πολιτών στο έδαφος της Ρουμανίας.

Παράλληλα, με την συνεχιζόμενη οικονομική και υλική ενίσχυση η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας παρακαλεί τους πιστούς να συνεχίσουν τις προσευχές τους για ειρήνη.

Συγκινούν οι ανθρώπινες στιγμές

Την ίδια ώρα που οι πρόσφυγες καταφτάνουν στα κέντρα υποδοχής όπου θα φιλοξενηθούν οι συγκινητικές στιγμές που εκτυλίσσονται, δεν έχουν τέλος. Χθες μεταξύ αυτών που έφτασαν χθες στη Ρουμανία, ήταν και η Βικτώρια, μητέρα διδύμων μόλις δύο ετών, της Κάτιας και της Τάνιας. Οι τρεις τους κατάφεραν να φύγουν από μια βομβαρδισμένη περιοχή στο Κίεβο. Μέσα σε μισή ώρα έπρεπε να μαζέψουν όλη τους τη ζωή και να προετοιμάσουν μερικά πράγματα που χρειάζονται για μια νέα αρχή. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή ήταν όταν τα κορίτσια έλαβαν παιχνίδια από τον ιερέα που είναι υπεύθυνος στον προσωρινό χώρο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

“Η μητέρα με δάκρυα στα μάτια τις αγκάλιασε σφιχτά και ευχαρίστησε τους Ρουμάνους για τη θερμή υποδοχή, για τα προσφερόμενα προϊόντα, αλλά και για τη στήριξη που δόθηκε στην εύρεση διαμονής”, ανέφερε σε τοπικά μέσα ο π. Δανιήλ Πέτρασουκ.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

Διαδώστε: