01/08/2022 01/08/2022 Προτροπές για περισσότερη προσευχή, προβληματισμό και πράξεις φιλανθρωπίας κάνει στην ποιμαντορική του εγκύκλιο, κατά την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης.  «Στις δύο αυτές εβδομάδες νηστείας, προτρέπουμε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας εκ της μοναστικής κοινότητας, τους ιερείς και τους πιστούς της...
01 Αυγούστου, 2022 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 12:38

Μητροπολίτης Βανάτου: «Όχι μόνο νηστεία στις τροφές, αλλά και εγκατάλειψη παθών»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βανάτου: «Όχι μόνο νηστεία στις τροφές, αλλά και εγκατάλειψη παθών»

Προτροπές για περισσότερη προσευχή, προβληματισμό και πράξεις φιλανθρωπίας κάνει στην ποιμαντορική του εγκύκλιο, κατά την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης. 

«Στις δύο αυτές εβδομάδες νηστείας, προτρέπουμε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας εκ της μοναστικής κοινότητας, τους ιερείς και τους πιστούς της Μητρόπολής μας, να έρθουν πιο κοντά στον Θεό, υπό την καθοδήγηση της Μητέρας του Φωτός, και να προσεύχονται με επιμονή για την ειρήνη, την αύξηση της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, την ευκρασία των αέρων, την ευφορία των καρπών της γης και για να μας ευλογήσει ο Κύριος με όλα τα πλούσια δώρα Του», είπε ο Σεβασμιώτατος, παροτρύνοντας τους πιστούς να μετέχουν στις παρακλήσεις.

«Ας αξιοποιήσουμε αυτές τις ευλογημένες μέρες, για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, ξένους και ορφανά, χήρες και ηλικιωμένους, μοναχικούς και άρρωστους πιστούς», συμβουλεύει και συνεχίζει:

«Ας μην ξεχνάμε, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω, ότι η νηστεία δεν περιορίζεται μόνο στην αποχή από το φαγητό, αλλά είναι και εγκατάλειψη παθών και, κυρίως, η νηστεία έχει σκοπό να καλλιεργήσει την ευγένεια της ψυχής, να μεταμορφώσει τον άνθρωπο σε ένα ον που δίνει τον εαυτό του, αγαπώντας τον Θεό και τον πλησίον».

Φωτογραφία: Μητρόπολη Βανάτου

Πηγή: basilica.ro

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων