Πατριαρχείο Ρουμανίας
19 Φεβρουαρίου, 2024

Ο απολογισμός της Επισκοπής Χουσίου για το 2023 – 8 εκατομμύρια λέι σε φιλανθρωπικές δράσεις 

Διαδώστε:

Η συνολική αξία της υλικής και οικονομικής βοήθειας που προσέφερε η Επισκοπή Χουσίου το 2023 ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια λέι. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα που σχετίζονται με τις πολλαπλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες των ενοριών και των μοναστηριών.

Στις κοινωνικο-εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Επισκοπής συμμετείχαν χιλιάδες νέοι μέσω των κατασκηνώσεων και του επισκοπικού έργου “Συνάντηση Ορθόδοξης Νεολαίας Βασλούι” (Intalnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui – ITOV). Ακόμη, πέρυσι το καλοκαίρι, διοργανώθηκε ο Ποιμαντικός Μήνας Παιδιών και Νέων.

Επιπλέον, η Επισκοπή πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα μελέτης αλλά και πρόληψης της εγκατάλειψης του σχολείου, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με διάφορες Επισκοπές ή οργανισμούς από τη ρουμανική διασπορά.

Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά έργα της Επισκοπής Χουσίου είναι το “Καραβάνι “Δώρο Χριστουγέννων”” (Caravan “Dar de Crăciun”), το οποίο απευθύνεται σε περισσότερα από 4.000 παιδιά χωρίς υλικές δυνατότητες, και προσφέρει tablet, είδη ένδυσης, υποδήματα, φαγητό και γλυκά. Πέρυσι το έργο επεκτάθηκε και στη Μητρόπολη Βεσσαραβίας.

Στην Επισκοπή Χουσίου λειτουργούν 8 κοινωνικά κέντρα που παρέχουν ημερήσια φροντίδα σε παιδιά και κατ’ οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένους.

Ακόμη η Επισκοπή μέσω του Συλλόγου Χουσίου «Ορθόδοξη Φιλανθρωπία», εγκαινίασε δύο Οίκους Ευγηρίας, τον «Άγιο Γεώργιο» στο Gugești, της κοινότητας Boțești, και τον «Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας»  από την κοινότητα Vutcani, της κομητείας Vaslui.

Πηγή: Episcopia Hușilor

Διαδώστε: