Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Ιουνίου, 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου στα εγκαίνια του διεθνούς αεροδρομίου του Μπρασόβ

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος παρέστη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στα επίσημα εγκαίνια του διεθνούς αεροδρομίου του Μπρασόβ στη Ρουμανία.

Με την ευκαιρία της προσγείωσης της πρώτης πτήσης από το Βουκουρέστι στο νέο αεροδρόμιο, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δοξολογία πλαισιούμενος από κληρικούς των ενοριών του Μπρασόβ, παρουσία του Προέδρου της Γερουσίας Nicolae Ciucă, του Υπουργού Μεταφορών Sorin Grindeanu, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πρεσβευτών, διπλωματών και άλλων επισήμων.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το οποίο αναφέρει:

«Έμαθα με χαρά για την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια, στις 15 Ιουνίου, του πιο σημαντικού επενδυτικού στόχου στην Επαρχία Μπρασόβ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπρασόβ-Γκιμπάβ. Αυτός ο στρατηγικός στόχος είναι σημαντικός όχι μόνο για το Μπρασόβ, αλλά είναι εμβληματικός για τη Ρουμανία, διότι, όπως επισημάνατε στην πρόσκληση που μας απευθύνατε, είναι το πρώτο αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε στη Ρουμανία τα τελευταία 50 χρόνια. Προσευχόμαστε στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να προσφέρει πλούσια τα ελέη Του σε εσάς και σε όσους σας στήριξαν σε αυτό το ξεχωριστό έργο, ευχόμενοι ταυτόχρονα καλή επιτυχία στα μελλοντικά έργα.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και ευλογία,

Δανιήλ, Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθoδόξου Εκκλησίας»

Ακολούθησαν οι ομιλίες των επισήμων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Λαυρέντιο για την ευλογία του νέου διεθνούς αεροδρομίου, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο Προέδρος της Γερουσίας Nicolae Ciucă για τη δωρεά εικόνας της Αγίας Τριάδος στο παρεκκλήσι του αεροδρομίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Costin Chesnoiu)

Διαδώστε: