Πατριαρχείο Ρουμανίας
03 Οκτωβρίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου έθεσε θεμέλιο λίθο σε νέα εκκλησία

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης έθεσε το Σάββατο τον θεμέλιο λίθο για τη νέα εκκλησία στην πόλη Săcălaz, στην κομητεία Τιμισοάρα. Ο τόπος λατρείας θα είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ιερείς γειτονικών ενοριών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και ενορίτες της ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι προσήλθε στον χώρο του υό ανέγερση Ιερού Ναού με έναν λίθο από το Όρος Σινά και μεταξύ άλλων ανέφερε “ήθελα να φέρω αυτήν την πέτρα και να την βάλω κάτω από το θυσιαστήριο που θα χτιστεί εδώ”.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το ρόλο της Εκκλησίας στην πνευματική ανάταση του ανθρώπου και για το καθήκον των ενοριτών να στηρίξουν την ανέγερση του νέου ενοριακού ναού, καθώς οι κτήτορες θα μνημονεύονται σε όλες τις ακολουθίες που θα τελεσθούν στον ιερό αυτό τόπο.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ακόμη ότι όποτε γίνουν τα εγκαίνια αυτής της εκκλησίας, θα θυμάται ο λαός και ο κλήρος τους ιδρυτές, ως εκείνους που έβαλαν ένα λίθο για την κατασκευή της εκκλησίας. Τόνισε ότι όταν περάσει ο Χριστός από τους δρόμους του χωριού, θα σταματήσει σε αυτό το ναό, δεν θα πάει πουθενά αλλού. “Θα έρχεται πάντα εδώ, σε κάθε Λειτουργία που θα κάνει ο ιερέας από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον δήμαρχο της περιοχής Nicu Viorel μια εικόνα της Παναγίας, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για τη στήριξη που δόθηκε στην ίδρυση της νέας ενορίας.

Διαδώστε: