Πατριαρχείο Ρουμανίας
21 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Διευθυντής του Basilica.ro χειροτονήθηκε διάκονος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Στις τάξεις του ιερού κλήρου της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας εισήλθε το περασμένο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, ο Διευθυντής του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Basilica.ro, Νικολάε Ιφτιμίου. 

Ο π. Νικόλαος έλαβε τον πρώτο βαθμό ιερωσύνης από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σιναϊάτ κ. Παϊσιο, Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Η εις διάκονον χειροτονία τέλαβε χώρα στο παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού, παρουσία κληρικών, συγγενών και φίλων του π. Νικολάου, οι οποίοι του ευχήθηκαν να έχει καλή διακονία.

«Ο διάκονος αναλαμβάνει εξίσου την διακονία του Θεού και την διακονία των ανθρώπων», είπε στον λόγο του ο Επίσκοπος κ. Παϊσιος και πρόσθεσε ότι «ο αδελφός μας, ο πατέρας Νικόλαος, καλείται σε αυτήν την ιερή απστολή και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί όπως αρμόζει σε αυτό το κάλεσμα».

Ο Ιεροδιάκονος Νικολάε Ιφτιμίου είναι απόφοιτος της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Πατριάρχης Ιουστινιανός» στο Βουκουρέστι και της Σχολής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ακαδημίας Οικονομικών Σπουδών του Βουκουρεστίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι διευθυντής του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Basilica του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Εκτός από τη δραστηριότητά του στο Basilica.ro, ο πατέρας Νικόλαος ψάλλει τα τελευταία 9 χρόνια στο παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Διαδώστε: