21/07/2020 21/07/2020 Τον Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτοσανίου κ. Καλλίνικο, μέχρι πρότινος Βοηθό Επίσκοπο παρά τη Αρχιεπισκοπή Ιασίου, εξέλεξε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβα και Ραουντίου. Η εν λόγω Αρχιεπισκοπή είχε χηρεύσει ύστερα από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Ποιμήν πριν λίγους μήνες. Συνυποψήφιος για την εκλογή ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ντορνεάουλ...
21 Ιουλίου, 2020 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 13:31

Ο Επίσκοπος Μποτοσανίου εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μποτοσανίου εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβα

Τον Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτοσανίου κ. Καλλίνικο, μέχρι πρότινος Βοηθό Επίσκοπο παρά τη Αρχιεπισκοπή Ιασίου, εξέλεξε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβα και Ραουντίου.

Η εν λόγω Αρχιεπισκοπή είχε χηρεύσει ύστερα από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Ποιμήν πριν λίγους μήνες. Συνυποψήφιος για την εκλογή ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ντορνεάουλ κ. Δαμασκηνός.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στο Ιάσιο στις 18 Νοεμβρίου 1957. Το 1984 εκάρη μοναχός ενώ το 1986 έλαβε τους δυο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης. Με απόφαση του τότε Αρχιεπισκόπου Ιασίου και νυν Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το 1990 έγινε ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής της Πούτνας.

Στις 25 Ιανουαρίου 1991 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Ιασίου, υπό τον τίτλο της Επισκοπής Μποτοσανίου και χειροτονήθηκε στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Καθεδρικό Ναό του Ιασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων