Πατριαρχείο Ρουμανίας
19 Οκτωβρίου, 2024

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου συζήτησε με την Παλαιστίνια Υπουργό Εξωτερικών και Ομογενών για την κατάσταση των Χριστιανών στην περιοχή

Διαδώστε:

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ υποδέχθηκε, χθες, την Παλαιστίνια Υπουργό Εξωτερικών και Ομογενών Δρ. Varsen Aghabekian Shahin, στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση των χριστιανών στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή.

Την Παλαιστίνια Υπουργό συνόδευαν ο Issam Masalha, Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στο Βουκουρέστι και η Amira Hanania, μέλος της Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι τόνισαν τον σημαντικό ρόλο της Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών των τοπικών Χριστιανικών Εκκλησιών για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία για στενότερη συνεργασία με το Πατριαρχείο Ρουμανίας και με άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες στην Ευρώπη, προκειμένου να στηρίξουν τις κοινότητες που επλήγησαν από τον πόλεμο.

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου επιβεβαίωσε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τους χριστιανούς της Παλαιστίνης, τονίζοντας τις καλές σχέσεις που έχει η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία με τις χριστιανικές κοινότητες της περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την έκφραση της κοινής επιθυμίας για ειρήνη και συνεργασία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινοτήτων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης στην Παλαιστίνη.

Πηγή: Basilica.ro / Mircea Florescu

Διαδώστε: