26/06/2024 26/06/2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού του νέου Κέντρου Ηλικιωμένων «Αγία Τριάδα» που βρίσκεται κοντά στον Ιερό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Σιμπίου. Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Χουνεντορνεάνουλ κ. Νέστορας. Το Κέντρο Ηλικιωμένων προσφέρει ημερήσιες υπηρεσίες για ηλικιωμένους, καθώς και ιατρικές υπηρεσίες με την υποστήριξη εθελοντών γιατρών. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, αίθουσα...
26 Ιουνίου, 2024 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2024 - 21:22

O Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού νέου Κέντρου Ηλικιωμένων στο Σιμπίου

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού νέου Κέντρου Ηλικιωμένων στο Σιμπίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού του νέου Κέντρου Ηλικιωμένων «Αγία Τριάδα» που βρίσκεται κοντά στον Ιερό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Σιμπίου.

Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Χουνεντορνεάνουλ κ. Νέστορας.

Το Κέντρο Ηλικιωμένων προσφέρει ημερήσιες υπηρεσίες για ηλικιωμένους, καθώς και ιατρικές υπηρεσίες με την υποστήριξη εθελοντών γιατρών. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, αίθουσα ανάγνωσης και συνεδριάσεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Λαυρέντιος αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας αυτού του Κέντρου, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Υπηρεσίας Περιφερειακής Ανάπτυξης (ADR Centru) και, σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος δημοσίων σχέσεων ADR Centru, Nicolae Marginean, κόστισε περίπου 900.000 ευρώ.

«Όλοι συμμετείχαμε στην υλοποίηση αυτού του Κέντρου, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα και είναι πολύ σημαντικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Σίμπιου, που σε μόλις δύο χρόνια θα να είσαι 120 ετών», είπε ο εκπρόσωπος του ADR Centru.

Της Ακολουθίας του Αγιασμού προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας, ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος, και ο Επίσκοπος Χουνεντορνεάνουλ κ. Νέστορας στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Σιμπίου.

 

Φωτογραφία: Μητρόπολη Τρανσυλβανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων