Πατριαρχείο Ρουμανίας
24 Ιουλίου, 2024

O Μητροπολίτης Βεσσαραβίας ευχαριστεί τον Πατριάρχη Δανιήλ για τη φροντίδα κλήρου και πιστών στη Βεσσαραβία

Διαδώστε:

Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος με μήνυμά του εύχεται στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για τα 73 γενέθλιά του, και μεταξύ άλλων ευχαριστεί τον Μακαριώτατο για τη γονική φροντίδα του κλήρου και των πιστών στη Βεσσαραβία.

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την απεριόριστη αγάπη και τη γονική μέριμνα που δείχνετε συνεχώς προς τον κλήρο και τους πιστούς της Βεσσαραβίας, τους οποίους διδάξατε ότι το έθνος, η πίστη και η Εκκλησία είναι οι θησαυροί που πρέπει να υπερασπιστούμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ. Πέτρος.

«Μέσα από τις προσευχές, τις συμβουλές και την υποστήριξη που μας δίνετε, ενισχύουμαι την πίστη, την ελπίδα και την ενότητα», τονίζει.

«Τα λόγια του αγίου Αποστόλου Παύλου: “Nα αγρυπνείτε, να στέκεστε στην πίστη· να ανδρίζεστε, να ενδυναμώνεστε” (Α’ Κορινθίους 16, 13-14), αντικατοπτρίζουν τη φροντίδα και την απεριόριστη αγάπη που έχετε για όλους», προσθέτει ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης εύχεται στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ «πολλά ευλογημένα έτη, γεμάτα υγεία, πνευματική ανάπτυξη και θεία σοφία, να συνεχίσει το έργο και την αποστολή που επιτελεί με αφοσίωση και αυτοθυσία».

«Είθε η αγάπη και οι προσευχές του Μακαριωτάτου να μας στηρίξουν στο έργο της τελειότητας και να μας οδηγήσουν στον δρόμο της σωτηρίας», καταλήγει ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τις πνευματικές εμπειρίες που είχε από δύο νέους Αγίους: Τον Όσιο Παΐσιο Olaru και τον Όσιο Κλεόπα Ilie

Φωτογραφία: ziarullumina

Πηγή: basilica

Διαδώστε: