Πατριαρχείο Ρουμανίας
23 Ιουνίου, 2020

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ενθαρρύνει τους μαθητές

Διαδώστε:

Μήνυμα προς τη μαθητιώσα νεολαία της Ρουμανίας απέστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την έναρξη των σχολικών εξετάσεων στη χώρα.

Ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του σημειώνει πως η Εκκλησία στέκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών όχι μόνο σε αυτή τη περίσταση αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων προάγοντας με τον λόγο της τις αξίες που διδάσκει το σχολείο το οποίο συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού.

“Οι εξετάσεις πρέπει να νοούνται ως ευκαιρίες αξιολόγησης και πνευματικής προόδου για διαρκή εκπαίδευση σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, αλλά και για την καλλιέργεια των πνευματικών και πολιτιστικών αξιών έτσι ώστε να εμπλουτίσετε τις ικανότητες για να μπορέσετε να διαλεχθείτε στην αυριανή κοινωνία” σημειώνει.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στη δύσκολη περίοδο που βίωσε φέτος η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊου.

“Φέτος βιώσαμε μια ασυνήθιστη περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να προετοιμαστείτε αποκλειστικά από το σπίτι. Με την παρότρυνση των γονέων σας και των δασκάλων σας αλλά και τις συμβουλές των ιερέων για ενίσχυση της προσευχής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πεποίθησή μου είναι πως θα τα καταφέρετε” τονίζει.

 

Διαδώστε: