21/07/2022 21/07/2022 Περισσότεροι από 140.000 Ρουμάνοι γιόρτασαν την ονομαστική τους εορτή στις 20 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγγραφής Προσώπων και Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, 106.266 άνδρες και 35.790 γυναίκες φέρουν το όνομα του Αγίου Ηλία ή των παραγώγων του, σύμφωνα με το basilica.ro. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ....
21 Ιουλίου, 2022 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 10:18

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε σε πάνω από 140.000 Ρουμάνους με το όνομα Ηλίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε σε πάνω από 140.000 Ρουμάνους με το όνομα Ηλίας

Περισσότεροι από 140.000 Ρουμάνοι γιόρτασαν την ονομαστική τους εορτή στις 20 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγγραφής Προσώπων και Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, 106.266 άνδρες και 35.790 γυναίκες φέρουν το όνομα του Αγίου Ηλία ή των παραγώγων του, σύμφωνα με το basilica.ro.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, σε μια συμβολική ημέρα καθώς το βαπτιστικό του όνομα ήταν Ηλίας, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε σε όσους εόρτασαν την ονομαστική τους εορτή. “Στη Ρουμανία, υπάρχουν περίπου 150.000 Ρουμάνοι με το όνομα Ηλίας και παράγωγά του. Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, βοήθεια από τον Θεό και αύξηση της πίστης και των καλών έργων, προς δόξαν της Αγίας Τριάδος και τη σωτηρία μας”, ανέφερε.

Προφήτης της δικαιοσύνης και της αλήθειας ο Θεσβίτης Ηλίας

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την εποχή κατά την οποία έδρασε ο Προφήτης Ηλίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν τιμωρός όσων δεν υπακούουνν πλέον στον Θεό, παραβιάζουν και παρεκκλίνουν από τις εντολές του Θεού. Υπό αυτή την έννοια, είναι προφήτης της δικαιοσύνης, της αλήθειας και της βοήθειας των δικαίων ανθρώπων”.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του μακαριστό Πατριάρχη Μύρων Κιρστέα ο οποίος κατά κόσμον ονομαζόταν Ηλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων