19/10/2022 19/10/2022 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία την κ. Μαρία Καπιτάνοβιτς, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κροατίας στο Βουκουρέστι. Κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε ο ρόλος και η σημασία της διατήρησης των χριστιανικών αξιών, ο ρόλος της χριστιανικής κοινότητας της Κροατίας στη Ρουμανία, καθώς και της Ρουμανικής Ορθόδοξης κοινότητας στο Ζάγκρεμπ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 9:04

Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε την Πρέσβη της Κροατίας στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε την Πρέσβη της Κροατίας στη Ρουμανία

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία την κ. Μαρία Καπιτάνοβιτς, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κροατίας στο Βουκουρέστι. Κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε ο ρόλος και η σημασία της διατήρησης των χριστιανικών αξιών, ο ρόλος της χριστιανικής κοινότητας της Κροατίας στη Ρουμανία, καθώς και της Ρουμανικής Ορθόδοξης κοινότητας στο Ζάγκρεμπ.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία, και αποκάλεσε τον Πατριάρχη της Ρουμανίας εξέχουσα προσωπικότητα της ρουμανικής κοινωνίας.

Ο Μακαριώτατος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στη Ρουμανία, υπάρχουν περίπου 5.000 Κροάτες που ζουν σε μια παλιά κοινότητα, που χρονολογείται από τον 16ο-17ο αιώνα, οι οποίοι είναι καλά ενσωματωμένοι στη ρουμανική κοινωνία, και οι οποίοι διατηρούν την γλωσσική και πολιτισμική τους ταυτότητα.

Ακόμη, εκτίμησε την ιδιαίτερα έντονη διπλωματική δραστηριότητα της Πρέσβης, και τόνισε το γεγονός ότι υπάρχει μια εθνοτική ποικιλομορφία, ειδικά στη δυτική Ρουμανία, η οποία διευκολύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και δημιουργεί ευκαιρίες για την προώθηση των δεξιοτήτων και των χαρακτηριστικών κάθε κοινότητας, καθώς και ότι επικρατεί αρμονία, αμοιβαίος σεβασμός και ειρηνική συμβίωση.

Υπό αυτή την έννοια, οι πολιτιστικές και γλωσσικές κοινότητες πρέπει να γίνονται σεβαστές, να προστατεύονται και να ενθαρρύνονται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για το ιδανικό της Χριστιανικής ζωής

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων