Πατριαρχείο Ρουμανίας
10 Ιουνίου, 2024

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την πνευματική όραση

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο ιστορικό παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία, μίλησε για την Κυριακή του Τυφλού και τα τρία διδάγματα από την θεραπεία του εκ γενετή τυφλού.

«Η ασθένεια δεν είναι πάντα αποτέλεσμα αμαρτίας, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει αφορμή για το μυστηριώδες έργο του Θεού στον κόσμο, για να ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, και πρόσθεσε ότι το δεύτερο δίδαγμα είναι ότι «η θεραπεία του εκ γενετή τυφλού τον κάνει πιστό και θαρραλέο μάρτυρα της θεραπευτικής δύναμης και Θεότητας του Ιησού Χριστού». Τρίτον, όπως τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, η πίστη χαρίζει πνευματική όραση χάρη στην οποία βλέπουμε την παρουσία και το έργο του Θεού στον κόσμο και στις ζωές των ανθρώπων.

«Το σημερινό Ευαγγέλιο, στην πραγματικότητα, αντιπαραβάλλει δύο συμπεριφορές: Από τη μία, ένα άτομο που είναι εκ γενετή τυφλό, επομένως τυφλό από σωματική άποψη, γίνεται μάρτυρας της θεραπευτικής δύναμης του Ιησού και της Θεότητάς Του». Από την άλλη «οι Φαρισαίοι, που είδαν τον Ιησού, επειδή προσελκύει πολλούς ανθρώπους κοντά του, δεν πίστεψαν ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας». «Η πνευματική τύφλωση ή η απιστία είναι πιο σοβαρή ασθένεια από τη σωματική τύφλωση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Χριστός δίνει και το δώρο της σωματικής όρασης και το δώρο της πνευματικής όρασης. Πνευματική όραση σημαίνει ουσιαστικά την πνευματική αίσθηση της παρουσίας και του έργου του Θεού στον κόσμο», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Πηγή: basilica

Διαδώστε: