03/07/2024 03/07/2024 Tην ευγνωμοσύνη του τόσο για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες της Δυτικής Διασποράς, προσφέροντας χώρους λατρείας , όσο και για την βοήθεια για την κοινωνική τους ένταξη σε αυτές τις χώρες, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τον Αποστολικό Νούντσιο στη Ρουμανία, Καρδινάλιο Τζιαμπιέρο Γκλόντερ. Ο Μακαριώτατος...
03 Ιουλίου, 2024 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2024 - 16:01

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας συναντήθηκε με τον νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας συναντήθηκε με τον νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρουμανία

Tην ευγνωμοσύνη του τόσο για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες της Δυτικής Διασποράς, προσφέροντας χώρους λατρείας , όσο και για την βοήθεια για την κοινωνική τους ένταξη σε αυτές τις χώρες, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τον Αποστολικό Νούντσιο στη Ρουμανία, Καρδινάλιο Τζιαμπιέρο Γκλόντερ.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ καλωσόρισε τον νέο εκπρόσωπο του Βατικανού στη χώρα και του ευχήθηκε επιτυχία στην έναρξη της διπλωματικής του αποστολής στη Ρουμανία.

Ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος ευχαρίστησε για την υποδοχή, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για διάλογο και συνεργασία με το Πατριαρχείο Ρουμανίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρέσβης του Βατικανού στο Βουκουρέστι. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της εμπλοκής της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην προσπάθεια αποκατάστασης της χριστιανικής ενότητας, ιδιαίτερα στο σημερινό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις. Από την άποψη αυτή, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η κοινή μαρτυρία των θεμελιωδών αξιών του Χριστιανισμού είναι ζωτικής σημασίας μπροστά στις πολλές προκλήσεις του σημερινού κόσμου.

Πηγή: Basilica.ro

Φωτογραφία: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων