Πατριαρχείο Ρουμανίας
12 Δεκεμβρίου, 2023

Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής στο Ιάσιο διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με σύνδρομο Down

Διαδώστε:

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με σύνδρομο Down διοργάνωσαν οι φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Δημήτριος Στανιλοάε» στο Ιάσιo.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Άγιος Στέφανος ο μέγας, βοεβόδας της Μολδαβίας» Hârja.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους νέους με σύνδρομο Down, που είναι μέλη στο Down Active Moldova Association. Ακολούθησαν ομιλίες με θέμα «Το τρίτο χρωμόσωμα – για το σύνδρομο Down», «Ο ρόλος της πνευματικής θεραπείας στη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης», και «Κοινωνική Βοήθεια στους νέους με αναπηρία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές θεολόγοι – κοινωνικοί λειτουργοί είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με νέους με σύνδρομο Down.

«Είναι σπάνιο για φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν απευθείας με τους δικαιούχους των κοινωνικών υπηρεσιών. Είναι ευκαιρία και ευλογία για εμάς να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε άμεσα μαζί τους. Τους αρέσουν πολύ οι αγκαλιές, είναι άνθρωποι της αγάπης, και απόψε απέδειξαν ότι είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι από εμάς, από πολλές απόψεις», είπε ο λέκτορας π. Δρ. Ilarion Mâța από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Iustin Moisescu» του Metropolitan Ensemble του Ιασίου.

Φωτογραφίες: Doxologia.ro

Πηγή: basilica, Doxologia.ro

Διαδώστε: