11/03/2021 11/03/2021 «Τα βάσανα και το αίμα αυτών που φυλακίστηκαν άδικα, μας καλούν σήμερα να σταματήσουμε να αναζητούμε την ειρηνική ζωή και να αρχίσουμε να αναζητούμε, πρώτα, τη Βασιλεία του Θεού, όπως μας προτρέπει ο Χριστός” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος από την επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αϊούντ.  Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην πόλη...
11 Μαρτίου, 2021 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 10:26

“Οι ομολογητές των κομμουνιστικών φυλακών είναι αυθεντικά πρότυπα”

Διαδώστε:
“Οι ομολογητές των κομμουνιστικών φυλακών είναι αυθεντικά πρότυπα”

«Τα βάσανα και το αίμα αυτών που φυλακίστηκαν άδικα, μας καλούν σήμερα να σταματήσουμε να αναζητούμε την ειρηνική ζωή και να αρχίσουμε να αναζητούμε, πρώτα, τη Βασιλεία του Θεού, όπως μας προτρέπει ο Χριστός” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος από την επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αϊούντ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην πόλη Αϊούντ της Ρουμανίας για να τιμήσει τα θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος την Ημέρα μνήμης των πολιτικών κρατουμένων καθώς η Αϊούντ είναι μια πόλη όπου λειτουργούσαν φυλακές στις οποίες έχασαν εκατοντάδες άνθρωποι τη ζωή τους από ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και κακή διαβίωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας συνομίλησε με την μοναστική κοινότητα και προσευχήθηκε για τη μνήμη των μαρτύρων από την φυλακή της Αϊούντ, καθώς πολλοί υπερασπιστές της Ορθοδοξίας θυσιάστηκαν για την πίστη τους και σημείωσε:

“Οι ομολογητές των κομμουνιστικών φυλακών αντιπροσωπεύουν για εμάς αυθεντικά πρότυπα χριστιανικής και εθνοτικής αρετής τα οποία μπορούμε να κοιτάξουμε με αυτοπεποίθηση και σεβασμό”.

Το 1992 μερικοί από τους ελάχιστους επιζώντες των φυλακών έχτισαν έναν ναό ως σύμβολο της νίκης του Χριστού και της Χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1999 και το 2000 τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Αρχεπίσκοπο Κλουζ.

Διαβάστε ακόμα:

Θεμελιώθηκε Ναός αφιερωμένος στα θύματα του κομμουνισμού

Τους υπερασπιστές της Ορθοδοξίας τίμησαν στο Βουκουρέστι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων