26/09/2023 26/09/2023 Με συναυλία ψαλτικής μουσικής σε τρεις διαφορετικές γλώσσες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 το 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής του Ιασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ρουμανία. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προβολή των παραδόσεων των αυθεντικών Βυζαντινών ύμνων στο φιλόμουσο κοινό. Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 17:23

Ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής του Ιασίου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής του Ιασίου

Με συναυλία ψαλτικής μουσικής σε τρεις διαφορετικές γλώσσες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 το 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής του Ιασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ρουμανία.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προβολή των παραδόσεων των αυθεντικών Βυζαντινών ύμνων στο φιλόμουσο κοινό. Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές της βυζαντινής μουσικής.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η δίωρη συναυλία με ύμνους στα Λιβανέζικα, στα Ελληνικά, και στα Ρουμανικά οι οποίοι ερμηνεύτηκαν από την Marilyn Accaoui Leignel (Λίβανος), τον Δημήτριο Γαλάνη (Ελλάδα), και τα μέλη των Χορωδιών “Byzantion” και “Filomelos”.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων