Πατριαρχείο Ρουμανίας
14 Φεβρουαρίου, 2022

Ορθόδοξες δράσεις για να αυξηθούν οι αιμοδότες στην Ρουμανία

Διαδώστε:

Πρωτοβουλίες -δράσεις αιμοδοσίας πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ρουμανίας καθώς μόνο το 2% των Ρουμάνων κάνει αιμοδοσία, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται στο 10%. Αποτέλεσμα των χαμηλών ποσοστών αιμοδοσίας, η χώρα παρουσιάζει δυσκολίες στο να καλύψει τις ανάγκες για αίμα στις εγκαταστάσεις υγείας.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες αίματος χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις ήπατος, καρδιάς, νεφρών, νωτιαίου μυελού και ογκολογίας.

Στην περιοχή Τίργκου Ζίου που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορζ, οι κληρικοί με σύνθημα «Θα γίνει παράδοση», προσέφεραν αίμα την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος Τίργκου Ζίου.

Τους ιερείς συνόδευε ο αρχιερέας Marian Mărăcine, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτού του είδους η ανθρωπιστική δράση «θα γίνει παράδοση» για τους κληρικούς της περιοχής.

“Ελπίζουμε ότι αυτό που κάναμε σήμερα θα είναι μόνο η αρχή μιας μεγαλύτερης εκστρατείας που περιλαμβάνει περισσότερους ιερείς, αλλά και πιστούς μας που πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν καθήκον να μοιραστούν το δώρο της ζωής που έχουν λάβει μαζί με άλλους. από τον Θεό”, είπε ο αρχιερέας Marian Mărăcine.

 

Διαδώστε: