27/03/2019 27/03/2019 “Πρέπει να θρέφουμε την ψυχή μας με το φως των Γραφών, την προσευχή, και τα μυστήρια, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στο πνεύμα των ημερών, την προετοιμασία ενόψει του Πάσχα και τη μεγάλη νηστεία. Το φως και η δύναμη της θείας χάριτος ήρθαν στις ζωές των ανθρώπων που έχουν μετανοήσει, και τους άλλαξε...
27 Μαρτίου, 2019 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 9:11

Πατρ. Δανιήλ: “Οι τροφές” της ψυχής μας

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: “Οι τροφές” της ψυχής μας

“Πρέπει να θρέφουμε την ψυχή μας με το φως των Γραφών, την προσευχή, και τα μυστήρια, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στο πνεύμα των ημερών, την προετοιμασία ενόψει του Πάσχα και τη μεγάλη νηστεία.

Το φως και η δύναμη της θείας χάριτος ήρθαν στις ζωές των ανθρώπων που έχουν μετανοήσει, και τους άλλαξε τη ζωή τόσο πολύ, που μπόρεσαν να γευτούν τη δόξα και τη χαρά και το φως της Βασιλείας των Ουρανών ” τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτά που χρειάζεται η ανθρώπινη ψυχή για να τραφεί είναι “μετάνοια, προσευχή και πνευματική άσκηση”.

«Όταν κάποιος βαφτιστεί, υμνούμε «δώσε μου το φωτεινό ένδυμα”, πρόκειται για το ένδυμα της χάρης που περιβάλλει την ψυχή και το σώμα του νεοφτισμένου. Αυτό το ελαφρύ ένδυμα είναι το ένδυμα της παρουσίας θεϊκού φωτός στην ψυχή, το σώμα και τη ζωή του βαπτισμένου χριστιανού “,  δήλωσε ο Πατριάρχης.

Γιατί δεν καταναλώνουμε ζωικές τροφές

“Σε αυτή την περίοδο νηστείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν καταναλώνεται κανένα είδος ζωικής προέλευσης, αλλά μόνο φυτικής προέλευσης και δύο φορές, κατά τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Λουλουδιών, καταναλώνουμε ψάρια”, προσθέτοντας ότι οι φυτικές τροφές βοηθούν περισσότερο περισσότερο στην προσευχή και δεν βαραίνουν το σώμα.

Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι οι φυτικές τροφές έχουν άλλο νόημα: “Κάθε φυτό είναι αποτέλεσμα φωτοσύνθεσης. Έτσι, τα φυτά μεγαλώνουν, επειδή έχουν συσσωρεύσει το φως του ήλιου. Και τα ψάρια περιέχουν φώσφορο, που στα ελληνικά σημαίνει αυτό που φέρει το φως».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων